KNX rakennuttajalle

Ohjausjärjestelmät ovat tärkeä osa nykyaikaista rakennusta tai kotia. Ne tarjoavat erittäin kustannustehokkaan tavan energiansäästöön ja tuovat lisäarvoa tilan käyttöön. Tilan käyttötarkoitusta voidaan helposti muokata käyttäjän tai käyttötarpeiden muuttuessa, ja käyttömukavuuskin on korkeampi. KNX-standardin avulla pystytään vastaamaan pääsääntöisesti myös Suomen paikallishallinnon ja EU:n asettamiin energiankulutusta ja sen seurantaa koskeviin säädöksiin ja niiden asettamiin vaatimuksiin.

Toinen tärkeä etu rakennuttajille on, että valittaessa KNX-standardi ohjausten perustaksi, rakennuttaja voi luottaa kiinteistöjen toimintaan, mikä ei ole taattua muissa vastaavissa ratkaisuissa.

Mikäli käyttöön valitaan rinnakkaisprotokolla yksittäiseltä valmistajalta tai integraattorilta, kiinteistön tulevaisuus on sidottu kyseiseen yritykseen tai sen tekniikkaan. Tämä voi olla ongelmallista mietittäessä kiinteistön tai asennuksen elinkaarta pitkäaikaisessa käytössä.

Valittaessa KNX, sinulla on aina valittavissasi laaja valikoima KNX-sertifioituja urakoitsijoita ja integraattoreita tarjoamassa näitä palveluja. Nopeasti muuttuvassa markkinatilanteessa tämä antaa sinulle varmuuden siitä, että järjestelmä lisää kiinteistön elinkaarta ja mukautuu muuttuvien tarpeiden mukaisesti. Kaikki tuotteet ovat taakse- ja eteenpäin yhteensopivia. Tämä varmistaa sen, että tuotteita on saatavilla huolto- ja laajennustarpeita varten myös tulevaisuudessa.

Ota yhteyttä KNX-suunnittelijoihin, -urakoitsijoihin ja -laitetoimittajiin.