KNX arkkitehdille

Arkkitehdin luovuus rakennesuunnittelussa asetetaan koetukselle, kun rakennuksista halutaan entistä ilmeikkäämpiä ja säväyttäviä unohtamatta ekologista ja taloudellisesti kannattavaa toteutustapaa. Valittaessa KNX ohjausten pohjaksi tämä kaikki on mahdollista huomattavasti helpommin kuin aikaisemmin. Rajaton valikoima mahdollisuuksia valaistusohjaukseen, korkeampi energiatehokkuus ja rakennuksen pienemmät käyttö- ja hoitokustannukset ovat kaikki saavutettavissa.

Ovatko näyttävät rakenteet este vai haaste ohjausten toteutukselle? KNX-järjestelmän avulla rakennesuunnittelussa voidaan vähentää kompromissien tekoa visuaalisen ilmeen ja toiminnallisuuksien välillä. Ohjaukset voivat olla tyylikäs ja näkyvä osa rakennusta tai ne voidaan jättää huomaamattomasti taustalle osaksi arkkitehtoonisesti arvokasta rakennusta. Samoin uudet parikaapelitoteutuksen rinnalla olevat viestintätavat, kuten radiokauko-ohjaus, mahdollistavat poikkeukselliset rakenteet ja ohjaustavat KNX-ohjauksia toteutettaessa.

Osana pienten ja suurten arkkitehtoonisesti arvokkaiden uudis- ja saneerauskohteiden tärkeänä osana on yhä useammin KNX-ohjaus. Suuri määrä jo toteutettuja kohteita, kuten nykytaiteen museo Kiasma, Pekingin olympiastadion "Linnunpesä", Nile City towers, Linna Golf, Beijing Capital Airport terminaali 3 sekä Flamingo elämyskeskus ja Sokos-hotelli, osoittavat, että KNX on kannattava ja oikea ratkaisu tukemaan ainutkertaisia rakennusprojekteja.

Haluatko tutustua sivulla mainittuihin ja muihin KNX-järjestelmällä toteutettuihin projekteihin? KNX-referenssit -osio esittelee millaisia projekteja KNX-järjestelmillä on toteutettu Suomessa ja ympäri maailmaa eri markkinasektoreilla ja antaa sinulle ideoita KNX-standardin käytöstä yksilöllisissä ja pitkäikäisissä rakennuksissa.