KNX-standardi

KNX-standardista on 30 vuoden olemassaolonsa aikana tullut sähköisen talotekniikan automatisoitujen toimintojen tärkein yhdistävä tekijä. Se toimii linkkinä sähkönjakelun komponenttien välillä ja ohjaa rakennuksen toimintoja kuten lämmitystä, valaistusta ja turvatekniikkaa joustavasti ja energiatehokkaasti.

KNX-standardi on edeltäjiensä, EIB, EHS ja BatiBus - standardien, menestyksekäs seuraaja. Väylätekniikan ansiosta taloautomaation ohjaus onnistuu yhdellä ainoalla järjestelmällä ja säästöjä syntyy sekä toteutusvaiheessa että rakennuksen elinkaaren aikana.


Miten KNX toimii?
Väylätekniikassa laitteet kommunikoivat keskenään ilman keskitettyä tietokonetta. Anturit ja ilmaisimet, esimerkiksi liiketunnistimet ja termostaatit, antavat komentoja ohjausväylän kautta toimilaitteille, kuten valonsäätimille. Ne puolestaan ohjaavat talon toimintoja, kuten lämmitystä tai jäähdytystä.

Tiedonsiirto tapahtuu yksinkertaisella kierretyllä parikaapeliverkolla, valokaapelilla, langattomasti tai käyttämällä normaalia sähköverkon kaapelointia. KNX-järjestelmässä toimintoja ohjataan kytkimillä ja painikkeilla, ohjauspaneelilla tai kauko-ohjatusti vaikka matkapuhelimen välityksellä.


Useita etuja ammattilaisille

Monet suuret sähkötuotteiden valmistajat ympäri maailmaa ovat mukana standardissa, mikä takaa urakoitsijoille suuren ja laadukkaan valikoiman KNX-tuotteita eri projektitarpeisiin. Lue lisää KNX-urakoitsijalle -osiosta.

Suunnittelijoille KNX tarjoaa varmuuden siitä, että järjestelmä ei ole muutaman vuoden jälkeen vanhentunut. Myös osaava tekninen tuki on aina lähettyvillä.
Lue lisää KNX-suunnittelijalle -osiosta.

KNX-järjestelmän avulla arkkitehti voi vähentää kompromissien tekoa visuaalisen ilmeen ja toiminnallisuuksien välillä. Lue lisää KNX arkkitehdille -osiosta.

Tärkeä etu rakennuttajille on, että valittaessa KNX-standardi ohjausten perustaksi, kiinteistöjen toimintaan voidaan luottaa, mikä ei ole taattua muissa vastaavissa ratkaisuissa. Lue lisää KNX rakennuttajalle -osiosta.