Asumismukavuutta ja turvallisuutta

KNX yhdistää talosi sähköisen talotekniikan helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi. Mahdollistaa yli 300 sadan toimittajan tuotteiden yhdistämisen. Hallitset kotisi toimintoja vaivattomasti painikkeista, paikallisilta näytöiltä tai verkon kauatta oman puhelimesi tai tabletin kautta.

Taloautomaatio tuo mukavuutta kotiin

Nykyaikaiseen asumiseen
KNX edustaa kehittynyttä, standardoitua ja älykästä nykyaikaista talo- ja rakennusautomaatiotekniikkaa. KNX-järjestelmä toimii eräänlaisena hermostona talon eri laitteiden ja yksikköjen välillä. Se ohjaa kattavasti kodin eri toimintoja.

Asumismukavuutta ja turvallisuutta
KNX-verkon avulla tehtävät, joiden toteuttaminen on edellyttänyt joko suurta teknistä vaivannäköä tai eivät ole olleet mahdollisia toteuttaa, ovat tulevaisuudessa realisoitavissa.

Kotiavainta kääntäessä tai nappia painamalla voi kotoa poistuessa sammuttaa pistorasioita, päälle unohtuneita valaisimia tai keittiön lieden. Tällaiset pienet esimerkit osoittavat millaisia mahdollisuuksia KNX-järjestelmässä piilee: räätälöityä asumismukavuutta, turvallisuutta sekä optimoitua taloudellisuutta.


Mukautuva ja joustava järjestelmä

Sensorit kuten liikkeentunnistimet ja termostaatit antavat käskyjä parikaapelin kautta ohjaimiin, jotka ohjaavat muun muassa kiinteistön valaistusta, lämmitystä tai ilmastointia. Myös kodinkoneita voidaan lisätä verkkoon vetämättä uusia sähköjohtoja.

Vaihtoehtoina datansiirrolle toimivat radioaallot sekä voimansiirtojohto, joista kummatkin soveltuvat erityisesti jälkiasentamiseen. Järjestelmän asennuksen ja ohjelmoinnin toteuttaa asentaja asiakkaan toiveiden ja vaatimusten mukaiseksi.

KNX-järjestelmän säätö voidaan toteuttaa joko tuttuun tapaan kytkimillä ja näppäimillä tai kauko-ohjauksella ja puhelimella. Järjestelmää voidaan ilman suuria rakennusteknisiä muutoksia mukauttaa milloin tahansa muuttuneisiin tarpeisiin ja siihen voidaan lisätä uusia ominaisuuksia, mikä tekee järjestelmästä hyvin mukautuvan ja joustavan.

Siirry sivun alkuun
 
 
 


KNX Finland Ry

Toiminnanjohtaja Johan Stigzelius

PL 55, 02601, Espoo
0500 405 478
etunimi.sukunimi@knx.fi


 
Asiamies Ville Reinikainen (jäsenasiat)

PL 55, 02601, Espoo
045 635 77 24
etunimi.sukunimi@sahkoinfo.fi

 


KNX yhteistyössä