Tuoteuutuudet esillä juhlaseminaarissa

KNX Finland ry:n 10-vuotisjuhlaseminaari ”Älykäs rakennus nyt ja tulevaisuudessa” järjestettiin 5.10. Helsingissä. Tilaisuudessa tuoteuutuuksia esitteli noin kymmenen yhdistyksen jäsenyritystä.

 

Tiina Sauros, Sakari Nurkki ja Tero Lalu

Ensto oy:n marketing specialist Tiina Sauros, avainasiakasmyynnistä vastaava Sakari Nurkki ja tuotepäällikkö Tero Lalu esittelivät tilaisuudessa Enston maahantuomia Jungin KNX-yhteensopivia asennuskalusteita.

– Enston Intro-sarjassa käytetään Jungin komponentteja. Meiltä löytyy laitteita laidasta laitaan yksinkertaisesta KNX-painikkeesta erilaisiin applikaatioihin, Nurkki ja Valu kertoivat.


Vesa Linna

Welltech oy:n tekninen päällikkö Vesa Linna esitteli seminaarissa eri protokollat yhteen keskukseen yhdistäviä Metelin IP-loggereita. Tuoteperheen keskiössä ovat Linux-pohjaiset Iplog-Gama PLC-ratkaisut ja I/O- ja viestintämoduulit. Iplog-Gamaan kuuluu kattava valikoima työkaluja automaation käyttöönottoon.

– Tuotetta on mahdollista soveltaa sekä koti- että toimitilakiinteistökäyttöön. Esimerkiksi kaupunki voi ostaa useamman kohteen verkotettuja ratkaisuita, jolloin vaaditaan oma palvelin. Kotitalouksien käytössä integraatiota taas hallitaan paikallisesti ja mobiilisovelluksella, joka on saatavilla myös suomeksi. Tuotteissa on ilmainen konfigurointi, eli graafinen asentajaohjelmisto, Linna kertoi.

Metelin ohjelmoitavan logiikan keskusyksiköt tukevat IP-valvontaa, jotka eivät ainoastaan tarkastele IP-laitteiden saatavuutta, vaan myös korjaavat automaattisesti mahdollisesti ilmestyviä ongelmia. Lisäksi loggerit voivat ohjata IP-kameroita piiristä ja hälytysjärjestelmästä saatujen hälytysten mukaan.

Tuoteperheeseen kuuluvat IF-moduulit tukevat muun muassa Modbus-, M-BUS-, ja RS485-protokollia. IO-moduulit tukevat suurta valikoimaa analogisia ja digitaalisia sisään- ja ulostuloja. Tuotteilla on Euroopan asteikolla kaikista korkein turvataso. Osalla tuotteista on myös NATO-hyväksyntä.


Timo Haatainen

Theben oy:n myyntipäällikkö Timo Haatainen esitteli Thebenin KNX-yhteensopivaa Luxorliving-kodinohjausjärjestelmää.

– Tämä sopii pieniin kohteisiin, mihin laajempi KNX-järjestelmä olisi turhan raskas, Haatainen kertoi.


Mirja Serkelä ja Pauli Laakso

Oy Hedengren ab:n markkinointijohtaja Mirja Serkelä ja oy Hedtec ab:n tuotepäällikkö Pauli Laakso esittelivät Enertexin KNX-tuoteperhettä, johon kuuluu esimerkiksi Enertexin KNX Dimmsequenzer 4A led-himmennin, jossa uutta on siihen integroitu himmennyskäyrä. Himmennyskäyrälle on eri vaihtoehtoja: tavallinen, lineaarinen tai Enertexin oma, joka suorittaa himmennyksen niin, että ihmissilmä kokee sen tasaiseksi. Pulssinleveysmodulaatioon perustuva himmennin on tarkoitettu käytettäväksi led-valaisimien ja -valonheittimien kanssa. Virransyöttö kanavaa kohden on 5 ampeeria ja vakiotulojännite 12-24 volttia.

Himmentimessä on integroidut ylikuorma-, oikosulku-, ja ylikuumentumissuojat ja testifunktiot käyttöönottoa varten. Tuotteessa on automaattinen relekytkentä ja kaksi parametrisoitavaa estotilaa. Himmentimeen on määritelty ennalta 16 sekvenssiä ja siinä on 5 vapaasti konfiguroitavaa sekvenssiä.

Himmentimen lisäksi sarjaan kuuluu virtalähteitä, IP-reitittimiä ja Enertex KNX SmartMeter, jolla pystytään ohjaamaan KNX-väylän kautta annettu viesti, että ollaan saavutettu haluttu energiataso ja antaa kytkentäviestiä, että virta pitää kytkeä pois.

 

Kiia Einola ja Mikko Arvinen, teksti ja kuvat

KNX 10.10.2018