Sähkössä on hyvinvointia ja älyä - visio 2030


Visioseminaari avasi tietä sähköistyksen mallimaaksi. Suomella on erinomaiset mahdollisuudet nousta älykkään sähköistyksen mallimaaksi, osoitti visioseminaari. Kun otetaan käyttöön digitalisaation ja tekoälyn mahdollisuudet, tarvitaan enää rohkeita linjauksia yhteiskunnallisilta päättäjiltä.

Iso, jaettu kuva meistä megatrendien keskellä auttaa tekemään oikeita valintoja etenemisen suunnasta. Yhdessä suunnitellen ja koordinoiden murtuvat samalla toimijoiden perinteiset roolit. Seminaariesitykset todistivat, että tuloksena voi syntyä maailmanluokan hankkeita esimerkiksi kiinteistöjen älykkäiden energiajärjestelmien ja sähköisen liikenteen osa-alueilla.

Hyvinvointia sähköllä on yksi merkittävimmistä sähköalan vuosittaisista tapahtumista. Visioseminaari käsittelee alan tulevaisuuden näkymiä ja sähkön roolia osana jokapäiväistä elämää vuonna 2030.

Tämän vuoden tapahtuma järjestettiin 25. huhtikuuta Vantaan tiedekeskus Heurekassa. Ensimmäinen tämän sarjan visioseminaari pidettiin kymmenen vuotta sitten, valotti tapahtuman päävastuullinen järjestäjä Sähköteknisen Kaupan Liitto ry:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari. Sähköteknisen Kaupan Liiton lisäksi seminaarin visiota ovat edistämässä sähköalan keskeisimmät vaikuttajat Sähkösuunnittelijat NSS ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, SESKO ry ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry. Tämän lisäksi visiota ovat tukemassa alan tärkeimmät ja edistyksellisimmät toimijat, muun muassa KNX Finland ry, Hailikari kertoi.

Visioseminaari on ollut aina huippusuosittu, hymyilee Sähkö- ja teleuarakoitsijaliitto STUL ry:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen. Tänäänkin paikalla on yli 200 henkilöä.


Visio 2030 teemana ovat:

- Viihtyisät, energiatehokkaat rakennukset palvelevat käyttäjiään ja tuottavat energiaa

- Sähkössä on älyä

- Sähkö liikuttaa ihmisiä ja tavaroita

- Sähkö lisää hyvinvointia ja turvallisuutta


Lue tarkemmin vision verkkosivulta.

Tutustu esityksiin
KNX 26.4.2018